daydreams do come true

"jag vill ha ett hus att greja i. gärna ett utåt alboga.. & gärna ett med kakelugnar & vackra trägolv. gärna en liten gård med svartvita kossor som betar utanför fönstret. gärna ett med glasveranda.. & gärna ett litet uthus där jag kan pula med diverse möbler funna på loppis. gärna med en potentiell vinkällare där jag kan samla. ett hus där jag kan bjuda in mina fina".
 
inte visst jag att vi knappt ett år senare skulle sitta här. mycket av det där stämmer ju in på vår underbara prästegård:
 
- ett hus att greja i - här finns att greja så det räcker & blir över. & det är väl inte alltid så härligt som jag fick det att låta i den där dagdrömmen. 
 
- ett utåt alboga - ja, närmare alboga bor vi ju. 
 
- kakelugnar - tyvärr inga i nuläget. med största sannolikhet har här funnits flertalet som tyvärr plockats bort. så sorgligt! men, en dag kanske, en dag!
 
- vackra trägolv - finns! här har jag dock ändrats lite. är mer förtjust i snygga parkettgolv (vilket ju också räknas till vackra trägolv såklart!)
 
- liten gård - nja, men nästan! :)
 
- kossor utanför fönstret - nedanför baksidan - jaaa & de är underbara! 
 
- glasveranda - ja.. & den är heelt fantastisk!
 
- uthus - ja, men att pula med diverse möbelfynd har ännu inte påbörjats.
 
- potentiell vinkällare - o ja!
 
- ett hus där jag kan bjuda in mina fina - alltid!
 
 

First Aid Kit

ibland när vissa låtar spelas börjar det liksom rycka lite i mig & jag måste dansa på ett eller annat sätt. Wolf med First Aid Kit är en sådan låt. så sjukt bra!
 
 
 
 

autumn

den här hösten tar priset. är det verkligen alltid såhär vackert?! alltså; färgerna, luften, ljuset, mörkret. mörkret är helt underbart. riktigt gråa, regniga dagar likaså. när de flesta andra klagar över snedblåst & spöregn myser vi här som allra mest. men när solen skiner mellan skurarna är det helt underbart också. variationerna. det är det som gör hösten så speciell. man vet liksom aldrig vad som händer. 
 

Egentid

gossen ligger & sover efter ett litet besök på BVC, vilket betyder lite egentid för mig. jag har ringt några samtal & plockat lite.. & nu latar jag mig i soffan, skönt! om en stund när han vaknat & ätit åker vi nog en sväng till svärföräldrarna.. förhoppningsvis vill svärmor gå en lång promenad med oss & sedan blir det bara massa mys! 
 
en så fin bild på vår underbara August! den här veckan har vi mina föräldrars vovve Caesar dessutom, så det är fullt upp! som tur är är vovvarna bästa vänner så det fungerar hur bra som helst, så mysigt!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

Jag har precis tittat på en amerikansk dokumentär om mobbning. fy fan vad förbannad jag blir. hur kan vuxna människor; lärare, föräldrar, busschaufförer med fler bara se på medan ett barns liv går i spillror? usch, så ledsamt. så otroligt sorgligt. en familj berättar om sin sjuttonåriga son som tog sitt liv på grund av mobbningen. rekorn på skolan svarar med att det inte alls finns någonting som säger att det var anledningen. ååh! herregud vad viktigt det är att vi pratar om det här med våra barn. både hemma & i skolan.. vi får inte låtsas om att det inte finns.. snälla snälla.. vi får inte svepa det under mattan & tro att det löser sig!

cosy living at its best!

okej, nu lovar jag att inte använda cosy living på ett bra tag i rubriken, men jag kunde verkligen inte motstå. det här är cosy living om något. Alfred ligger  bredvid mig & snarkar lite smått & nästintill sover. han är så lugn & så nöjd. han är nybadad & bara så himla gosig.. äntligen uppskattar han badandet! de första gångerna var det som om världen skulle gå under, men idag verkade han tycka det var hur gott som helst. myskillen. underbara älskade!
 
dagen som förändrade allt till det bättre. åh, jag minns så väl. tänk att nu är han här!
 

cosy livning part 2

hittade en till inspirationsbild (från tidningen sköna hem) i sökandet efter gardiner till "salongen" som det så fint kan kallas.. tycker det låter lite mysigt & ser framför mig hur jag precis bjudit vännerna på middag & sitter i salongen & tar ett glas vin. långa böljande gardiner, mysiga kuddar, norah jones i högtalarna & massa levande ljus.. låter det inte härligt?!
 
 
vi har svängda, lite mörkare soffor & ett ovalt, ganska litet pelarbord emellan. gardinerna vill jag gärna ha vita, eventuellt linnefärgade, för att släppa in så mycket ljus som möjligt. kuddarna får gärna gå i färgskalan creme/beige & sen vill jag ha en stor matta lik den på bilden ovan! ja, det blir nog bra!

fotogenic

Idag var det åter igen dags för besök på BVC & vår lilla gosse är nu 55,5 cm lång & väger 4730 gram.. ååh, vår lilla älskling som bara växer & växer.. & inte nog med det utvecklas han så himla mycket för var dag som går. jag är så oerhört tacksam över att bo i detta land där möjligheten att vara hemma på detta vis finns. är så lycklig att jag kan vara med & se framstegen han gör. nacken, gurglandet, leendena. finns ingenting som är så underbart!
 
& en annan fördel med föräldraledigheten.. spontanitet.. & flexibilitet! det går inte att planera dagarna på riktigt samma sätt som förut.. men vad gör väl det?! idag har vi tillsammans med min syster varit på älgsafari exempelvis. hur mysigt som helst att sätta sig i bilen & söka efter älgar! vi lyckades faktiskt få syn på en precis när vi slutat leta. vid den tidpunkten hade vi istället gått över till att leta ett potentiellt fototräd. en riktigt vackert & höstig lönn. & tillslut så!
 
 
 

det blir inte alltid som man tänkt

nu är det verkligen höst. & jag älskar det! jag älskar gråa, mörka dagar när man kan bädda ner sig i soffan med täcke & en kopp te. dock uteblir ofta teet eftersom jag är så rädd att spilla över Alfred, men nu ska jag faktiskt passa på när han ligger & snusar sött i sin säng. i natt (läs tidigt i morse) bestämde han sig nämligen för att vakna & därefter stay awake. varför sova när man kan sitta i mammas knä & titta liksom?  
 
(två timmar senare.. ) inlägget uteblev tidigare då vår lilla gosse inte alls ville sova. vi har precis kört ett litet pass nackträning & herregud vad stark han börjar bli. nu tänker jag att han borde vara riktigt trött, men icke. han ligger & sprattlar på sitt täcke på mattan här nedanför & hans vackra mörkblå ögon verkar vägra att slockna. nej, det får bli en sväng till skogen för att andas lite frisk luft.. det mår både han & jag fint av!
 
 
märk väl: ljuset. idag finns inte riktigt möjligheten att fånga ett sådant här ljus. detta tog jag för några dagar sedan när solen strålade mellan några skurar. så härligt!

the beauty of being a mother.

jag har skrivit det förut & jag skriver det igen (&det är nog lika bra att vänja sig); jag älskar livet! herregud så varm jag blir i hjärtat när jag tittar på vår lilla skatt. jag kan fortfarande inte förstå att han är sann.. åh, nyp mig!
 
 

fina dagar!

idag har vi haft en så himla härlig dag!
 
först en lång & mysig sovmorgon & sedan besök av finaste Anna. när Andreas senare kom hem åkte vi ganska snart iväg & köpte en soffgrupp & ett fint pelarbord i Trollhättan. den här gången blev det en riktigt läcker chesterfieldgrupp som skall få pryda vårt framtida bibliotek. måste faktiskt säga att jag blev lite begeistrad när jag såg den.. en så himla mäktig, varm & vacker möbel. åh, nu längtar jag till vi skall göra ordning & inreda det rummet! 
 
inspiration från trendey.com

cosy living

god förmiddag!
 
lilleman ligger & sover & andreas & august är ute & grejar i trädgården så jag passar på att sitta & titta efter lite inspirationsbilder till hemmet. grejandet här hemma har legat lite på is, men nu börjar jag bli sugen på att fixa! inga stora renoveringar, förutom byte av värmesystem, är på g, men småfix som gardiner & kuddar behövs. Jag vill få en mysigare känsla i huset! är på jakt efter långa böljande linnegardiner till vår stora "sal" mitt i huset & massa vackra kuddar till sofforna både där & i tv-rummet på övervåningen. dessutom behövs flertalet lampor till vår stora mängd fönster. om någon har några tips får ni gärna skriva!
 

bilder lånade från hemnet.se 

sunny fall days

torsdag & strålande sol, underbart! idag väntar vi besök om en liten stund & sedan får vi se vad vi hittar på. under morgonen har vi myst & hunnit med lite städning & sedan har vi kikat på mitt favoritprogram biggest loser! hur som helst blir det en härlig höstpromenad lite senare. jag ÄLSKAR att vara mammaledig!
 
krispiga & soliga höstdagar.. finns det något ljuvligare?

When you look at your life, the greatest happinesses are family happinesses.

Idag är Alfred en månad & samtidigt som det känns som det var igår han föddes känns det som han funnits hos oss för alltid. det är så ljuvligt att bara ligga & mysa & känna honom mot mitt bröst. åh, vad jag älskar honom.

Alfred.

Idag är det fyra veckor sedan vår älskade gosse föddes. fyra helt fantastiska veckor med helt nya upplevelser. livet & framför allt kärleken har fått en ny innebörd & ingen känsla i hela världen kan jämföras med det här. alla känslor har förstärkts & fortfarande måste jag flera gånger om dagen nypa mig i armen för att förstå att det är sant. tänk att detta underverk är vårt! tänk att jag nu äntligen får hålla honom i min famn!
 
vår älskade Alfred!
 

RSS 2.0